Blog

Servicii de contabilitate Bucuresti


25 februarie 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Afaceri


Contabilitatea este stiinta pe care nu o putem ocoli nici daca ne-am chinui, intrucat ea reprezinta motorul pe care se dezvolta intregul sistem al economiei actuale. Nu ai cum sa ai o firma si sa nu dai nas in nas cu contabilitatea. Fie ca te pricepi tu la contabilitate primara sau ca ai angajat un contabil care „sa iti tina actele firmei”. In termeni oficiali, contabilitatea tine scorul tranzactiilor efectuate si in general a tuturor activitatilor economice care au rasfrangere directa asupra bunului mers al lucrurilor firmei tale.

Ceea ce este cu adevarat impresionant la contabilitate este ca aceasta poate fi vazuta atat ca si o arta cat si ca o tehnica. Poate ca vi se pare un pic peste mana sa numim o stiinta atat de rigida ca aceasta o arta, insa, arta se poate manifesta intr-o sumedenie de feluri, daca este sa dam crezare celor care spun ca expertii contabili, prin performanta lor crescuta executa arta si nu stiinta. Princeperea in general este perceputa ca arta iar unii contabili o au. De ce aceasta este o tehnica este lesne de inteles intrucat dispune de instrumente specifice menite sa creasca la maxim performantele prelucrarii de date contabile.

O a treia varianta este cea potrivit careia contabilitatea este o stiinta, iar aceasta afirmatie ni se pare cea mai aproape de adevarul contabil intrucat contabilitatea este o stiinta de studiu si o metoda proprie de cercetare.

Exista o sumedenie de alte variante descriptive ale contabilitatii, printre cele mai populare fiind limbajul de comunicare si jocul social, ambele referindu-se mai mult la partea empirica a contabilitatii. Da, iata ca putem sa vorbim si in felul acesta. Daca in cazul limbajului de comunicare ne referim la termeni de specialitate folositi cu precadere de catre expertii contabili, in cazul jocului social ne referim la relatiile inchegate intre partenerii de lucru, adica, intre contabili si reprezentantii firmelor ce colaboreaza cu acestia.

Contabilitatea este acea parte a economiei fara de care mai putin am putea sa evoluam, intrucat aceasta imbina calcule cu solutii si cu statistici menite sa ne tina in frau finantele, cheltuielile si capitalul social.

In Romania, anumite firme isi angajeaza experti contabili pe care sa ii aiba la dispozitie oricand, in timp ce altele colaboreaza cu cabinete de contabilitate. Totul este, pana la urma, in functie de necesitatile fiecaruia. Cu toate astea, indiferent ce varianta ar alege firmele, nu pot sa evite faptul ca de un expert contabil ai tot timpul nevoie. Pur si simplu acesta nu este un domeniul de tipul do it yourself.

Comments